Zeilschip na maidentrip klaar voor de Hiswa te water

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De Pointer is klaar en heeft woensdag 27 augustus haar maidentrip gemaakt. De Pointer 25 is een modern kajuitzeiljacht met goede zeileigenschappen, gecombineerd met comfort en stijl.

De Pointer 25 is, evenals de Randmeer en de G2, ontworpen door Van de Stadt Design en de 3D-modelling is gedaan door JIB-Design. Jachtwerf Heeg heeft de befaamde ontwerper gevraagd een elegante en modulaire boot te maken voor zowel de sportieve als recreatieve zeiler die comfortabel op de boot wil overnachten.

De basis voor de POINTER 25 is de luxe van een kajuitjacht in combinatie met echt zeilplezier.

Zeileigenschappen

De uitstekende zeileigenschappen komen volgens de werf voort uit onder andere een fathead grootzeil, rolfok met onderdekse trommel en het moderne onderwaterschip met bulbkiel en balansroer.

Met een geringe diepgang van 1.10 meter en inboard dieselmotor is deze boot geschikt voor alle Nederlandse binnenwateren, IJsselmeer en de Waddenzee. De POINTER 25 voldoet aan CE categorie B – zeewaardig. De boot is trailerbaar en de mast is eenvoudig te strijken.

Design your own boat

Een leuke feature van de Pointer is dat iedereen via de website de boot, het interieur en de uitrusting geheel zelf samen kan stellen op basis van persoonlijke modules.

Inrichting

Met de zeilbeleving en het gemak van een open zeilboot biedt deze kajuitzeilboot veelzijdigheid voor zowel de sportieve als recreatieve zeiler. Benedendeks hebben de 4 ruime slaapplaatsen ieder een lengte van 2.10m. De ruime en veilige kuip biedt maar liefst 6 uitstekende zitplaatsen en is voorzien van veel bergruimte in de bakskisten. De boot is uitgerust met inboard dieselmotor en verlichting en kan worden voorzien van een toilet met vuilwatertank, een kombuis, koelkast en moderne elektronica zoals smartphone- of tabletaansluiting met speakers. 

De Pointer is leverbaar vanaf september 2014, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een proefvaart en het schip alvast bewonderen op de Hiswa te water, van 2 t/m 7 september in Amsterdam.

Technische details Pointer 25:

lengte                                 7.70 m

breedte               2.50 m

diepgang                             1.10 m

doorvaarthoogte             10.80 m

gewicht                                             1.500 kg

bulbkiel                              700 kg

opp. grootzeil                   25 m2

opp. genua                        12 m2

opp. gennaker                  45 m2

Prijs: € 59.500,- (vaarklaar incl BTW)

Site: www.jachtwerf-heeg.nl

Tessa HeerschopZeilschip na maidentrip klaar voor de Hiswa te water

Reageer