Bootshow in China hoopt op 80 superjachten

In carousel, Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het vierdaagse evenement So! Hainan moet plaatsvinden in de haven van het St. Regis Hotel, een van de meest dure hotels in de regio. Ook projectontwikkelaar Sanya Yalong Bay Development Co., Ltd. zit in de organisatie. Met meer dan 80 superjachten en het doel meer dan 10.000 bezoekers te trekken, moet het een van de grotere evenementen worden.

Jachten

De Chinese watersportindustrie staat nog in de kinderschoenen. Er is een groeiende vraag van een welvarende middenstand én extreem rijke Chinezen naar luxe boten, maar het aanbod is nog miniem. Bovendien is de infrastructuur nog niet goed ontwikkeld. Vaak wordt de kustlijn gebruikt voor industrie en niet voor plezier, er zijn dus weinig jachthavens, de waterwegen zijn gevaarlijk en bovendien zorgt vervuiling ervoor dat het niet altijd even prettig is om te varen.

Infrastructuur

In Zuid-China ziet men steeds meer het voordeel in van schone, goed ontwikkelde havens. De faciliteiten worden nu vaak aangelegd bij luxe hotels, die graag hun klanten verwennen met een boottrip. Tijdens de SO!HAINAN beurs zal er veel aandacht besteed worden aan het belang van een goede waterinfrastructuur, onderhoud van havens en hoe je tegemoet kan komen aan de wens van consumenten.

Hainan

Hainan is een bekend toeristisch eiland in het zuiden van China. Op het eiland ter grootte van 33.920 km² wonen 8 miljoen mensen, maar de bevolking bestaat vooral uit toeristen. De hotspot is een ware Yachting Hub geworden, wat betekent dat veel watersporters een stop-over met hun zeiljacht of motorjacht maken in één van de luxe havens van het eiland. Hainan is veruit de grootste markt voor jachten en superjachten in China. Van buiten China komen vooral Russen af op het luxe eiland.

130 superjachten

Het evenement wordt georganiseerd in de Sanya Yalong Bay Yacht Club, dit is een zeer geavanceerde jachthaven met 130 ligplaatsen voor jachten tot 100 meter. De haven geeft directe toegang tot de baai en de Chinese Zee. Het St. Regis Hotel ligt direct aan de haven, dat wel wat weg heeft van een resort met alle beveiliging en eigen faciliteiten. Het luxe Ritz-Carlton, het MGM en andere internationale 5-sterren hotels bevinden zich in de directe nabijheid. Naast de luxe haven bevindt zich een zandstrand van 7,5 km lang dat goed onderhouden wordt en schoon is.

Miljardairs in China

Het aantal miljardairs in dollars werd in september 2013 geschat op 315. Hun aantal groeit steeds sneller. Gemiddeld hadden zij een fortuin van 1 miljard dollar. China kent daarnaast iets meer dan 1 miljoen miljonairs, genoeg kapitaal voor een groot aantal bootkopers. De allerrijkste Chinees is dit jaar de 59-jarige vastgoedtycoon Wang Jianlin, met een vermogen van 22 miljard dollar.

December

De organisatoren van de bootshow hebben besloten om het superjacht evenement te organiseren in december, omdat deze periode samenvalt met de toeristenpiek van het seizoen op het eiland. De gemiddelde temperatuur op het eiland bereikt een perfecte 25 graden, en alle hotels en villa’s zijn volgeboekt met vakantiegangers. In de rest van China is het meestal wat kouder zo in de winter, maar door de zuidelijke ligging is het nog goed toeven op het eiland Hainan.

Lifestyle

Naast de bootshow worden de rijke Chinezen verwend met een lifestyle event China Rendez Vous. “Het evenement zal een zeer rijk en origineel programma van culturele en entertainment activiteiten te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de exposanten een toegang krijgen tot de elite bevolking van China, de mensen die regelmatig het eiland bezoeken, villa-eigenaren en regionale gasten”, aldus de CEO Mr. Xu.

China Rendez-Vous is opgericht door mevrouw Delphine Lignieres in 2009. Het bureau organiseert veegeprezen high-end lifestyle evenementen in China en werkt in het hele land aan projecten die het perfecte netwerkplatform creëren voor dure lifestyle merken en en VIP’s. Vooral het uitgebreide klantenbestand van het bureau wordt geprezen. En die mensen heb je natuurlijk nodig, als je een superjacht probeert te verkopen.

Hainan

Een andere grote bootshow op het eiland is de Hainan Rendez Vous beurs. Deze bootshow wordt gehouden in maart bij de Sanya Visun Royal Yacht Club.

Europa

Wie geen geld of tijd heeft om helemaal naar China af te reizen, kan zich natuurlijk ook vermaken met Boatshows in Europa. Zie hier een overzicht van botenbeurzen in Europa.

Tessa HeerschopBootshow in China hoopt op 80 superjachten

Reageer