Varen met gouden superjacht kost 145.000 euro per week

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Een boottochtje met het 45 meter lange superjacht O’Khalila is niet goedkoop, een week charter kost 145.000 euro. Voor dat geld heb je alleen de boot en nog niet de extra uitgaven, zoals catering, personeel, brandstof en verzekeringen. Tel gerust 100.000 euro bij je rekening en vergeet de fooi niet.

Te koop

Vorig jaar lag O’Khalila te koop tijdens de Monaco Yacht Show voor 10,5 miljoen euro. Waarschijnlijk is ze inmiddels verkocht en hoopt de nieuwe eigenaar kosten te besparen door haar in de charter te doen.  In 2010 lag ze ook al eens te koop, toen nog voor 19 miljoen euro.

Snelheid

Een week varen voor de prijs van een rijtjeshuis is natuurlijk wel wat anders dan met je tentje genieten van de Middellandse Zee aan de Costa del Sol. En dit schip is bijzonder, want ze heeft niet twee, maar wel drie 3,650pk diesel MTU-motoren. Hiermee haalt ze een kruissnelheid 28 knopen, omgerekend  52 km/per uur. Met deze snelheid is het nautisch bereik 4500 mijl. Het schip kan zelfs 34 knopen behalen op topsnelheid en dan vaar je nog comfortabel, want door de stabilisatoren schommelt het gouden superjacht nauwelijks. Meestal varen superjachten maximaal 20 knopen, dus O’Khalila is een snelle dame.

Opstappen

Opstappen doe je in een luxe haven van Turkije, Kroatië, Santorini, Sardinië, Corsica, de Franse Riviera, de Italiaanse Riviera, St Tropez, Cannes, Monaco, Griekenland, Montenegro of Ibiza. Het superjacht brengt je naar de beste feesten en festivals, zoals het filmfestival van Cannes, de Monaco Yacht Show of de Genua Boatshow. Wanneer je de haven binnenvaart met een gouden superjacht, weet je zeker dat je opvalt en netwerken met de plaatselijke miljardairs wordt een eitje. De Yacht Club legt de rode loper vast uit.

Luxe

Natuurlijk wil je tijdens het varen genieten van wat luxe aan boord van dit zeven jaar oude schip. Met maximaal tien gasten in vijf hutten geniet je van je vakantie. De acht bemanningsleden zorgen voor het eten, de schoonmaak en entertainment, dus je hoeft je eigen gasten niet te vermaken. Overigens heb je als hoofdhuurder een eigen VIP-ruimte met een luxe badkamer, studeerkamer en balkon, dus als je de gasten zat bent, kun je rust vinden in je eigen vertrek.

De comfortabele meubels en luxueuze zitplaatsen zorgen ervoor dat je comfortabel zit tijdens het roken van een sigaar, een film kijken of een spelletje spelen met de familie. Het jacht is namelijk ingericht als familieschip en niet echt een partyboot. Dat zou je niet verwachten van een golden ship.

Watersport

Je moet natuurlijk wel een beetje actief blijven en aan je figuur werken aan boord. Dat doe je in de gymzaal binnen met een personal trainer, maar veel leuker is om het water op te gaan. Aan boord zijn diverse gadgets te vinden, zoals twee jetski’s, twee kajaks, waterski’s en wakeboards. Daarnaast is er snorkelmaterieel, zodat je kunt genieten van het onderwaterleven.

Bouw

O’Khalila werd in 2007 gebouwd bij Palmer Johnson Yachts in Amerika. Het jacht is niet custom built, maar valt in de serie PJ 150. Andere superjachten van dit model zijn de Vantage, Clifford II, Oneness, Blue Ice, Hokulani en Four Jacks.

Technische details superjacht O’Khalila

Lengte 147.64ft / 45m
Breedte 27.56ft /8.4m
Ontwerp 6.89ft /2.1m
Gross Tonnage 263 Ton
Kruissnelheid 28 Knopen
Bouwer Palmer Johnson
Model PJ 150
gebouwd 2007
Exterior Designer Nuvolari & Lenard
Interior Design Nuvolari & Lenard

Tessa HeerschopVaren met gouden superjacht kost 145.000 euro per week

Reageer