Onderzeeër aan boord superjacht RMK 5000 Explorer

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De garage van het luxejacht staat vol speeltjes voor mensen die van de zee houden. Zo staat er een onderzeeër, is er een compressiekamer voor na het duiken, twee jetski’s en is er zelfs een hoovercraft. Terwijl de meeste superjachten een tender van 7 meter aan boord hebben om naar de wal te varen in een haven en in geval van nood, heeft dit schip een tender van 9 meter.

Lange reizen

Het is de bedoeling dat de eigenaar van de superjacht een lange reis kan maken naar afgelegen gebieden, vandaar dat ook de lucht ontdekt kan worden, want het schip heeft een helikopterdek. Op die manier kun je over onbewoonde eilanden vliegen om te genieten om te zien of er ergens een aanlegplek is.

IJskoud

Ga je naar koudere gebieden, dan ook geen zorgen, want de romp van de Explorer voldoet aan alle ijsklasse normen en kan blijven doorvaren in extreem koude omgevingen. Gelukkig kan de airco binnen, dan omgezet worden naar een verwarming en door de extra dikke deuren, blijft de warmte binnen.

Heb je geen behoefte aan het helikopterplatform, dan kun je het 6m2 grote platform omtoveren tot een zwembed en ligbedden ernaast leggen.

Extra ruimte provisie

Ook handig voor een lange reis is de extra ruimte voor provisie. Niet alleen zijn er extra vrieskisten aan boord voor het eten, ook het vuil kan bevroren opgeslagen worden. Op die manier hoeft het schip niet extra naar een haven te varen, om het vuil af te leveren. Overigens is het een publiek geheim, dat schepen vaak afval overboord gooien omdat het begint te stinken, maar dat mag natuurlijk niet, dus goed dat dit schip eindelijk denkt aan extra opslag.

Monaco Yacht Show

Het luxejacht van het Turkse RMK Marine is geschikt voor 10 gasten plus eigenaar en 8 bemanning plus de kapitein. Welke motoren het superjacht krijgt, is nog niet bekend, maar ze moet een topsnelheid van 14 knopen behalen. Het concept is te zien op de Monaco Yacht Show van 25 t/m 28 september. 

Tessa HeerschopOnderzeeër aan boord superjacht RMK 5000 Explorer

Reageer