Meer ruimte en actieradius met nieuwe motorboot

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Met haar grotere breedte en lengte en tevens verlengde flybridge dek heeft dit nieuwste en tevens grootste Heritage Model 17m² ruimte meer dan haar voorganger de GB 52EU. Het schip is 16,5 meter lang, wat betekent dat de eigenaar een vaarbewijs moet hebben. Maar dit is dan ook geen jacht voor een beginner, maar meer voor iemand die al gewend is wat langer weg te blijven met een boot.

Ruimte

Doordat de romp van de 54EU gelijk is aan die van de 53RP heeft de eigenaar benedendeks dezelfde ruime accommodatie die zelfs een derde groter is als bij de 52EU.

Dit toegevoegd aan de enorme flybridge en de innovatieve vormgeving van het voordek, de prachtig ingericht cockpit, dan realiseer je je direct dat dit het meest geschikte schip is voor een langdurig verblijf aan boord.

Actieradius

De vergrootte tankinhoud maakt het mogelijk dat dit schip 22% meer actieradius heeft dan zijn voorganger bij een snelheid van 9.5kn met dubbele 500Pk Cummins QSC8.3 motoren. Ook de bredere nieuwe rompvorm maakt dat dit schip zich fantastisch door het water begeeft onder bijna alle weersomstandigheden en bij elke mogelijke snelheid.

De cockpit van de 54EU is uitgevoerd met een vaste bank, teak tafel en wetbar zodat het ook hier heerlijk toeven is. Maar ook het voordek beschikt over een gezellige zitruimte met salontafel.

Voor de eerste keer biedt Grand Banks het Seakeeper Gyro Stabilazation System aan.

Dit systeem houdt het rollen van het schip tegen bij lage snelheden of bij het voor anker liggen. Het systeem kan in de motorruimte ingebouwd worden en kan als optie worden gekozen voor de meer kwetsbare stabilisator vinnen.

Dit nieuwe model is geclassificeerd als A-Category. Dit betekent dat de 54EU o.a. een windkracht van boven 8 Beaufort en golven van 4m hoog kan weerstaan.

De Hiswa te Water is van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2013, dagelijks geopend 11.00 tot 19.00 uur op de NDSM-werf in Amsterdam.

Technische details

Werf                                       : GRAND BANKS YACHTS-Maleisië

Type/Model                            : GRAND BANKS    43 Heritage Europa

Bouwmateriaal                       : Polyester

Uitvoering                              : Motorjacht

Lengte o.a.                             : 16.55m

Breedte                                  : 5.40m

Diepgang                                : 1.54m

Gewicht                                 : 37.900Kg

Brandstoftanks                      : 5.678L

Watertanks                             : 1.136L

Vuilwatertank                        : 379L

Standaard motorisering          : 2 x 715Pk Cummins QSM11

Aandrijving                            : Schroefassen

Standaardprijs                        : € 1.740.000,- incl. 21% B.T.W.

Tessa HeerschopMeer ruimte en actieradius met nieuwe motorboot

Reageer