Tips voor activiteiten op de Hiswa te Water

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De eerste zeewaardige fiets ter wereld

Zeefietser Ebrahim Hemmatnia wil met een waterfiets de wereld rond. Maar hij gaat niet de zee op met zo’n plastic grachten toeristending, maar met een zelfgebouwde bootfiets. 

Bezoekers van de HISWA te water kunnen de bootfiets van binnen en buiten bekijken, foto’s nemen en in gesprek gaan met de bedenker zelf. Daarnaast geeft hij dagelijks tussen 13.30 en 14.00 uur een lezing over zijn bootfiets en wereldreis en doet hij verslag van zijn belevenissen gedurende de eerste testreizen. In april doorstond de bootfiets met glans zijn eerste zee-oversteek tijdens een testreis naar Engeland. De bootfiets, genaamd Melanie, is gerealiseerd in samenwerking met gerenommeerde jacht- en fietsontwerpers.
Iedere dag om 13.30 uur bij Adventure Island, D.30 

Rondleiding op Zeesleepboot de Holland

De zeesleepboot ‘Holland’ is in meerdere opzichten uniek. De snelle bergingsjager werd door eigenaar rederij Doeksen gecombineerd met haar passagiersdiensten. Als de veerboot naar Terschelling vol was werd de ‘Holland’ ingezet. In dit kader werden sfeervolle salons ingericht. Aan aanrader voor iedereen die van klassieke sleepboten houdt. 

Ze ligt aangemeerd bij het Adventure Island, A.30. Inloop is vrij. 

Zeil- en surflessen voor kinderen

Zomaar een keertje zeilen, doe je niet zo snel als je niemand kent met een boot. Op de Hiswa liggen daarom veel verschillende boten, waar kinderen van 8 tot 16 jaar met zwemdiploma A gratis kennis mee mogen maken. Kinderen kunnen zeilen in een Valk, Brisling, Laser Vago, Laser Pico, Optimist, Learling, Hobie teddy, Hobie Catsy en windsurfen. 

Locatie: Adventure Island, B.30 

Flyboarden: Vliegen met water

Met Flyboarden vlieg je door middel van een krachtige waterstraal door de lucht. Een keertje de sport uitproberen kost 25 euro op de Hiswa. Omdat een jetski het vermogen levert, is het geen goedkope sport. Helaas is reserveren niet mogelijk, alleen ter plekke bij Adventure Island, stand C.30 is mogelijk. 

Varen op het IJ

Met diverse boten is het mogelijk om het IJ op te varen. Zo kunnen vrouwen meedoen aan de cursus Moenouvreren voor vrouwen op een motorjacht. Echte zeilers gaan naar de Zeezeilers van Marken die dagelijks een gratis, korte clinic manoeuvreren op een zeiljacht geven. Wie wat meer veiligheid op het water wil, kan gratis mee met de mini praktijkdagen van Varen doe je Samen bij standnummer 108

Bij de proefvaartsteiger liggen 18 boten, waarmee testvaarten op het IJ worden uitgevoerd. 


Tessa HeerschopTips voor activiteiten op de Hiswa te Water

Reageer