Clipper Round the World Yacht Race wereldwijd op televisie bij BBC

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Danny O’Toole , hoofd Sport en Sport Entertainment bij BBC Worldwide, verklaart: “De Clipper Race is snel gegroeid en populair geworden onder internationaal publiek. We hopen met twee nieuwe series dit succes nog groter te maken. Het is een spannend wereldwijd evenement en een meeslepende race, met veel menselijk drama. Ik ben ervan overtuigd dat dit veel kijker aanspreekt.”

De Clipper Race werd opgericht door de legendarische zeiler Sir Robin Knox-Johnston , de eerste persoon die solo , non stop, in eind jaren ’60 de wereld rondzeilde. Hij wilde aantonen dat gewone mensen buitengewone dingen kunnen bereiken. Ondanks zijn hoge leeftijd van 74 jaar, neemt hij deel aan de komende Sydney Hobart Yacht Race, onderdeel van de Clipper Round the World Race. 

Naast de televisie-uitzendingen, zal de BBC veel van de race verslaan via internet en sociale media. De race 2013-2014 is dit jaar reeds van start gegaan, de derde etappe begint over vier dagen. Wanneer de uitzendingen van de BBC Worldwide gepland staan, is nog niet bekend. 

 

Tessa HeerschopClipper Round the World Yacht Race wereldwijd op televisie bij BBC

Reageer