Superstrakke 60-meter lange trimaran van Blue Coast Yachts

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Zoals we gewend zijn van de Fransen, is er bijzonder veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Het schip moet niet degelijk, maar elegant zijn. Vandaar de strakke vormgeving van dit statige jacht. De BCY60 werd ontworpen door Coste Design & Partners.

Populair schip

Een snelle blik op de eerste 3D-renderings maken duidelijk dat het nieuwe jacht een populair speeltje voor de rijken gaat worden. Maar het draait niet alleen om het uiterlijk. De trimaran heeft zoals ieder nieuwe superjacht, buitengewone prestaties en een extreem hoog comfortlevel.

De gasten aan boord kunnen genieten van luxe slaapkamers. De eigenaar heeft de beschikking over de VIP-suite, met een kingsizebed, een royale badkamer en een grote inloopkast. Vanaf het eigenaarvertrek loop je zo naar het hoofddek, waar een magnifiek uitzicht over de oceaan is.

Het schip wordt standaard geleverd met ruimte voor acht gasten, maar benedendeks is er ruimte voor vijf extra staterooms.

Hybride Trimaran

Het superjacht van Blue Coast Yachts is niet alleen mooi, maar ook energiezuinig. Ten eerste heeft ze hybride motoren, daarnaast is het brandstofverbruik een stuk minder dan vergelijkbare boten van deze lengte, door de ultra-efficiënte rompvorm. Het schip is in staat de Atlantische Oceaan over te steken, zonder bij te tanken. Wat wel zo handig is op open zee.

Geen Lawaai

De BCY60 kan 30 knopen behalen, de kruissnelheid is 11 knopen. Aan boord is plaats voor acht gasten en vier bemanningsleden, die geen last hebben van lawaai, want de twee elektrische motoren zorgen voor een bijna stille machinekamer. Met negen knopen per uur heeft het schip een actieradius van zes uur. Eigenlijk net iets te kort voor een goede nachtrust, maar de elektrische motoren kunnen daarna weer snel opgeladen worden met de twee MTU motoren aan boord.

Hoeveel het schip gaat kosten is nog niet bekend.

Technische details Blue Coast Yachts Trimaran 60

Lengte Over Alles 60m – 198 ‘
Breedte Over Alles 17,50 – 57,5 ‘
Diepte 2m – 6.6 ‘
Materiaal Carbon / Glas
Gasten 8
crew 4
Motoren
2x MTU 16V 2000 M94 – 2600 pk
Maximum snelheid met de motor
30 knopen
Elektrische motoren
6 uur stille werking @ 9 knopen
Naval Architect
coste Ontwerp
Interior Design
Coste Design

Tessa HeerschopSuperstrakke 60-meter lange trimaran van Blue Coast Yachts

Reageer