Superjacht Sunglider II voor miljoenen euro’s op veiling in Cannes

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Ger Visser van Eurocommerce werd dit jaar failliet verklaard. Tot het faillissement twee jaar geleden was Eurocommerce nog de grootste kantoorontwikkelaar van Nederland. Door het faillissement verloren diverse banken enkele honderden miljoenen euro’s. Vlak na het faillissement van de kantoorontwikkelaar werden al twaalf Ferrari’s, een Rolls Royce en talloze dure springpaarden geveild. Het superjacht is de voorlopig laatste in de reeks.

Superjacht Sunglider II werd in 2006 gedoopt bij jachtwerf Ancona (ISA). De laatste refit was in de winter van 2011/2012 waarbij ze voor 1 miljoen euro werd opgeknapt.

Het superjacht ligt sinds die tijd voor 3,5 miljoen euro te koop, maar heeft nog geen nieuwe eigenaar gevonden. Of de huidige eigenaar failliet is, of het gewoon zat is te betalen voor het schip, is niet bekend. Maar in ieder geval ligt ze vanaf 9 september op de veiling. De veiling sluit dinsdag 16 september om 13:00 uur.

Interieur

Het luxe interieur is bestemd voor tien gasten in vijf luxe en-suite hutten, waaronder een volledige breedte master suite, twee queen staterooms en nog twee aparte hutten. Een chique zwart-wit thema loopt door het interieur. De lichtreflecterende oppervlakken en spiegels creëren lichte en ruime gebieden.

De elegant ingerichte lounge wordt gesierd door een grote pluche L-zitgroep, welke aansluit bij de royale eetkamer, waarbij de gasten allemaal rond een moderne glazen tafel kunnen aanschuiven. Schuifdeuren leiden naar een mooie al fresco diner- en een zithoek.

Jacuzzi

Het zonnedek herbergt een brede ruime jacuzzi en een tweede al fresco eethoek. Luxe en comfortabele stoelen in een schaduwrijke plek nodigen de gasten uit om te ontspannen op het heetst van de dag of met een drankje van de bar aan boord. Een prachtige, zachte ligweide biedt voldoende ruimte om te genieten van de zon die op dit luxe jacht vakantie.

Sunglider II heeft drie dekken,  met opvallende lijnen en spectaculaire outdoor gebieden. Het schip biedt comfort en luxe in stijl.

Notaris

Het superjacht Sunglider II wordt online geveild onder toezicht van notaris mr. Th. A. Ritsema van Nysingh Advocaten-Notarissen. Het jacht zal online worden geveild op het botenplatform BVA Nautic, een initiatief van BVA Auctions. Het platform BVA Nautic wordt naar verwachting in augustus 2014 gelanceerd. Bezoek de BVA Nautic landingspagina!

Technische specificaties Sunglider II  

Jachtbouwer: ISA (International Shipyard Ancona).  
Lengte: 36,45m.  
Grootste wijdte: 7,4m.  
Diepgang: 1,5m.  
Bouwjaar: 2006.  
Materiaal: GRP.  
Motoren: 3x MTU 2000pk.
Kruissnelheid: 23 knopen.  
Maximale kruissnelheid: 25 knopen.  
Plaats voor 10 gasten in 5 cabines.  
Luxe:  3 zonnedeks, Outdoor jacuzzi.  

Locatie veiling:
Cannes (Frankrijk) (Alpes-Maritimes)
Veilingcategorie:boten en jachten (6)

Start online veiling:

dinsdag 9 september 13:00

Sluiting veiling vanaf:

dinsdag 16 september 13:00

Tessa HeerschopSuperjacht Sunglider II voor miljoenen euro’s op veiling in Cannes

Reageer