Fotoreportage boten op de Hiswa te water 2014 in Amsterdam

In Coverstory, Motorboten, Openboten, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Nautica belichtte de afgelopen weken al over diverse primeurs op de Hiswa, maar de boten met eigen ogen aanschouwen is natuurlijk iets anders. Zo mochten we meevaren met de allereerste proefvaart van zeilboot Oneday 24. Een 7,25 meter lange boot t.w.v. bijna 50.000 euro, waarmee Adidas zeiltochtjes promoot op de Hiswa.

Tijdens het varen zagen we een enthousiaste jetpacker, u weet wel: Zo’n soort superman boven het water die door de waterkracht van een jetski omhoog gespoten wordt. Zie de foto’s.

De motorboten waren het meest indrukwekkend, zo spotte we vier Riva’s te koop in prijscategoriën van 175.000 euro tot 500.000 euro. Wellicht het duurste schip was een designjacht van Feadship, de custom built Katja ligt voor 2,3 miljoen euro te koop. Maar ook een bezoekje aan het luxe schip Crabbersbank dat makelaar Prins van Oranje te koop heeft liggen was indrukwekkend. Dit schip van bijna een half miljoen euro is geheel ingetimmerd met teak en lijkt zo uit de jaren twintig van de vorige eeuw te stammen, ze is echter in 2001 gebouwd.

Een rondje van het begin van de botenbeurs tot het eind duurde exact een dag lopen, zoveel is er te zien en te beleven op de beurs.

De Hiswa te water duurt nog tot 7 september in Amsterdam. Houd Nautica en Bootblog in de gaten voor updates en reportages over botenbeurzen.

Tessa HeerschopFotoreportage boten op de Hiswa te water 2014 in Amsterdam

Reageer